Sice se mi sbíhají sliny, když všude vidím ty krásně nazdobené snídaňové ovesné kaše s ovocem a arašídovým máslíčkem, ale radši se na ně jen koukám, je mi z nich těžko. A tak jsem jásala, když jsem objevila tuhle lehkou dobrotu.
s mraženým červeným rybízem - hodí se na letní rána |
RAW pohanková kaše/"jogurt"
Ingredience:
základ: 30g pohanky
1 banán
dle chuti: jakékoli další ovoce, ořechy, semínka, skořice, raw kakao,...
Postup:
Pohanku necháme přes noc poležet ve vodě, ráno slijeme vodu a pohanku rozmixujeme s banánem. Ostatní ingredience jsou na vás, můžete při mixování přidat další ovoce, nebo jím kaši jen ozdobit.
jednou jsem ji zkoušela bez banánu, jen s jablkem a ostružinami |
I když ji všude najdete pod názvem kaše, mně přijde i jako dobrá alternativa jogurtu, za což může banán, který dodává krémovou konzistenci (a také díky němu není potřeba sladit), takže banán z receptu určitě nevynechávejte.
tahle byla moje úplně první, ostružinová♥ |
Jak vidíte, není to nic složitého a chuť je nepopsatelně skvělá.
Vypadá to nádherně !!!
OdpovědětVymazatDěkuju. :)
VymazatPřesně jak píše Barča, vypadá to skvostně. :))
OdpovědětVymazatPohanku jsem ještě nikdy nejedla, takže chuť by pro mě byla neznámá. :))
Děkuju! Když se tepelně upraví, má takovou svou hooodně typickou chuť, kterou hodně lidí nedává (:D), ale v téhle kaši není vůbec cítit. :)
VymazatJak ses o ni zmínila v komentáři u mého článku, tak jsem si řekla, že ji teda musím vyzkoušet. A teď, když vidím, jak vypadá, mě láká ještě víc, ááá. Vypadá nádherně a chutně! :) Pohanku bohužel doma nemám, ale teď někdy v týdnu musím vyrazit do zdravé výživy a koupit si ji! :)
OdpovědětVymazatUž jsem ti řekla, že máš úžasný blog, ještě lepší články, skvělý myšlení, krásné fotky.....? :)
Já ji ráda doporučuji každému. :D Rozhodně si pohanku kup, snad narazíš i na dobrou cenu.
VymazatJé, moc děkuju (*neví co napsat, protože neumí přijímat lichotky* :D), potěšilo mě to! :)
Ta vypadá dobře:) Asi se inspiruji a také zaběhnu do zdravé výživy pohanku vyzkoušet :) Máme ji hned za rohem a já ji ignoruji, stydím se :D
OdpovědětVymazatTak šup, konec ignorování! :P
VymazatTo vypadá uplně úžasně sakra! :D Takhle večer -_- :D
OdpovědětVymazatMňam! A ta pohanka přes noc váze zmekla? Já se toho hrozne bojím:D
OdpovědětVymazatNee, neboj, ona nacucne tou vodou a pak se v pohodě rozmixuje. :)
Vymazatwow to vyzera super!
OdpovědětVymazatPozyvam na giveaway o znackove plavky, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/pripravte-sa-na-leto-sutazte-s-biancou.html
Mnaaam vypadá vážně nadherně, škoda že my ted jedem jen na jablkách =D
OdpovědětVymazatpohanku jsem většinou klíčila v klíčící stanici tak dva dny a je fakt pak dobrá rozmixovaná s banánem :)
OdpovědětVymazatTaké ji někdy nechávám klíčit, ale takhle mi to většinou stačí. Je to taková dobrota, že je těžké vydržet. :D
VymazatJůůů, tak to vypadá moc dobře :) Až se mi sběhly sliny :)
OdpovědětVymazatPohanku já ráda, kaše mě ještě nenapadla, takže díky za tip! :)
OdpovědětVymazatAchjoooo, mixére, vrať sse zpátky!!!! :(
OdpovědětVymazat