sobota 1. srpna 2015

My food doesn't scream - SNÍDANĚ (3)

Hezký den!
Nemám teď moc jak komunikovat, jelikož nám doma nejede internet (sice na něj sem tam zajdu v nějaké kavárně či obchoďáku, ale nerada takhle někde vysedávám, podezřívám každého druhého z toho, že mi chce ukrást notebook atd. :D), ale jsem teď zase u rodičů, tak toho využívám.
Před pár hodinami jsme se vrátili z poutě, na kterou jezdíme každým rokem do Opočna. Teď už jen spokojeně vzpomínám na vařenou kukuřici a kroutím si na ruce novým náramkem, který máme se sestrou stejný. 
Ráno jsme přijeli moc brzo, tak jsme si sedli na náměstí a snědli vše, co jsme našli v taškách :D - se sestrou jsme měly ovoce a kokosovou tyčinku, naštěstí máme s sebou vždy něco jedlého. To mě přimělo vzpomenout si na blog a tak jsem se rozhodla, že dnes to bude o snídaních. :)
***

švestkový sojogurt s chia semínky, pufovaným amarantem, otrubovými tyčinkami, sušenými brusinkami a mraženými jahodami

*


obložený rohlík
-po dlouhé době klasické nadýchané pečivo♥
*


žitný slunečnicový chléb s toskánskou pomazánkou
*


štrúdl!
- i když je to spíše podzimní záležitost, přišel k chuti
*


krupicovo-ovesná s chia semínky, kakaem, banánem a jahodami
*

banány v čokoládě♥
- pár měsíců stará fotka z mých narozenin, s přítelem jsme si pochutnali. víte, jak skvělý je přelít banány potom ještě rostlinnou smetanou? mm..
***



30 komentářů:

  1. Ty poslední banány vypadají naprosto luxusně! :O
    A těším se na podzim, jablkové buchty, štrůdly a všechno ♥

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo! A svařená jablka se skořicí a hřebíčkem.. :)

      Vymazat
  2. mňam, mam šílenou chuť na štrůdl :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to jedna z mých nejoblíbenějších """buchet""", takže chápu. :D

      Vymazat
  3. Máš krásnou sovičkovou místičku na kaši...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je půjčená od sestry. :) Ona je do sov blázen. Za pár dní má svátek a mám pro ni samé soví dárky zabalené v sovím papíru. :D

      Vymazat
  4. A já myslela, že jsem jedinná, kdo na poutích vyhledává stánky s vařenou kukuřicí x3
    Jinak, odkud máš ty otrubové tyčinky? Znám jen dobrou vládkninu od Bonavity a ta vegan není. Jinak, jsou z ovesných nebo pšeničných otrub?
    Ty banány vypadají úžasně! Doporučuju nechat banány s čokoládovou polevou a ideálně kokosem zamrazit, to je teprve něco! x33
    Btw. Jako vegan neřešíš, že banány urazí hrozně dlouhou trasu než se dostanou k nám do obchodu? Neber to jako hate, vážně se o to nesnažím, jen se občas setkávám s tím, že se vegani banánům a exotickým potravinám i ovoci vyhýbají. x)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono na poutích nejde jíst nic jiného. :D
      Hele, mám je ze zdravé výživy, ale měla jsem je přesypané ve skleničce a měla jsem je tak už nějakou dobu (teď už nejsou), takže si teď nedokážu vzpomenout z jakých otrub a od jaké značky jsou, ale někde jsem je měla vyfocené, tak to zkusím pohledat.

      Já nevím.. nějak si to s veganstvím nespojuju. Nejím nic živočišného, nenosím oblečení z kůže/vlny, nepoužívám testovanou kosmetiku, čistící ani prací prostředky.. To mi přijde jako základ, exotické ovoce tam nějak nemám. :D Abych pravdu řekla, i když nechci vypadat jako nějakej zabedněnec, ale nějak do hloubky jsem to nezkoumala. Třeba je to nějakej další stupínek? Nevím.

      Vymazat
    2. Ona by nožná šla i cukrová vata, pokud by nebyla barvená karmínem, ale i tak by kukuřice zvíězila, alespoň tedy u mě xD
      Kdybys našla, bylo by to skvělé, ale zas tolik to nehoří x)
      Taky to exotickí ovoce nějak neřeším, ale rozhodně se plánuju zaměřit více na fair trade čokolády, kávy a čaje, neb s žádnou živoucí bytostí by nemělo být zacházeno tak zle (pokud nejde o opravdu zlem prožraného člověka).

      Vymazat
    3. Nalezeno! http://www.webareal.cz/racionalcz-cz/eshop/7-1-Cerealni-vyrobky/0/5/257-Bran-sticks-250g-otrubove-tycinky dle složení to není žádnej zázrak. :D

      Před rokem jsem byla na fair snídani (akce pořádána v několika městech jednou ročně, ale pro vegana nic moc :D), tak jsem o tom taky hodně přemýšlela.
      Tenhle rok nám ve škole pustil (můj oblíbený :D) učitel dokument The Dark Side of Chocolate (http://www.csfd.cz/film/289970-temna-strana-cokolady/) a zřejmě jsem byla jediná, kterou to zajímalo, ehm. Doma jsem si to stáhla a dokoukala zbytek. Stojí za vidění. ;)

      Vymazat
  5. Mmm, vypadá to všechno krásně! :) Ten barevný šál mám taky! :) :D
    Corculum♥

    OdpovědětVymazat
  6. mňam, samé dobroty, a hlavne tie banány :D
    giveaway

    OdpovědětVymazat
  7. Tvoje snídaně jsou teda naprosto luxusní! Taky bych je chtěla mít tak pestré.. Já snídám většinou rýžové, ovesné nebo pohankové kaše, popřípadě ovoce. A nějak hledám další inspiraci, kterou jsem našla :)
    CHIC Adriana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :)
      Já jídávám ke snídani hlavně to ovoce, tohle jsou spíše občasné snídaně. :D

      Vymazat
  8. Strudl muzu kdykoliv :D celorocne :D krásné snídaně :*

    OdpovědětVymazat
  9. jéé banány v čokoládě <3
    toskánskou pomazánku si děláš domácí? vypadá skvěle!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel ne, je kupovaná - jedna z mála kupovaných, která mi opravdu chutná. Ale teď jsem objevila super měkké tofu, ze kterýho se pomazánky dělají tak snadno... tak chci zkusit nějakou podobnou doma. :)

      Vymazat
  10. Samé dobroty ! :) Jak to tak vidím, tak jsem asi jediná, kdo snídá stále dokola to samé :D A banány v čokoládě jsou top, co si budeme povídat ! :)

    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase snídávám obvykle jen nějaké to ovoce, tohle jsou ty výjimečnější stavy, kdy mám po ránu na něco chuť/hlad. :D)

      Vymazat
  11. Jídla vypadají skvěle, až by mi bylo líto je pojíst:D

    OdpovědětVymazat
  12. Samý dobroty :) !
    Muzu se te zeptat odkud mas ty misky,jsem na miskach (a kratasech :D) naprosto zavisla :D !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta soví je sestry. Je z nějakých obyč domácích potřeb. :D

      Vymazat