neděle 5. července 2015

My food doesn't scream - OBĚDY (2)

Přeji krásný horký den! 
Jsem na víkend u rodiny, dvě hodiny pečení ve vlaku byly super, těším se na cestu zpět. :D Asi chápete, že opravdu nejsem fanouškem léta. Naštěstí jsem byla včera mile přivítána bazénem a melounem. Co víc si teď přát. Dneska se chystáme do kina a na nákupy. :)
*
Poslední dobou si konečně zase nacházím čas fotit, načančat si jídlo a sem tam zkusit i něco nového. Kupodivu se mi daří tvořit jen jídla, která mi buď chutnají, nebo jsem z nich nadšená. Dnešní článek je z té nadšené kategorie. 
***

Tofu s hořčicí, slunečnicovým žitným chlebem (z Kauflandu) a zelenina ze zahrádky♥. 
Jak je tofu ochucené, vám teď neprozradím, ale... čekejte článek "Jak jíst bílé/přírodní/natural tofu".

můžete si povšimnout, jak mi ladí miska s talířem, ooo!
*

Takhle to vypadá, když dělám velký úklid, který trvá už dva dny a těším se, až skončí, tak ani nejím, abych se neokrádala o čas. :D
A pak, ve 3 odpoledne přichází první jídlo dne: cuketa s bazalkovým tofu, mrkev a celozrnný pita chléb (z M&S), rajčatový salát, vanilkový Alpro puding a voda s citronem. Chutnalo a to hodně.
*

Asi poprvé v životě jsem měla skutečně dobře ochucené sojové kousky. Jak na to? Hodně vymačkat vodu a zakapat sojovkou. Tady jsem ještě přidala sušený česnek a zeleninu. Nové brambory jako příloha. Víte jak, nové brambory jsou nové brambory. :3
*

Něco podobného jsem už sdílela ve snídaních, ale můžu to jíst kdykoli. Zelenina na cibulce ochucená kurkumou, s červenou čočkou a tentokrát i s naklíčenou cizrnou. Černý chléb (zase Kauf).
*

Rýžové nudle už jídávám pravidelně. S arašídovou omáčkou (dej tam máslíčko a trochu vody), chutnaly skvěle.
*

Mrkev+cizrna+rostlinná smetana, moje častá a oblíbená kombinace. Chilli tofu tomu dodalo to, co chybělo k dokonalosti. Žitné těstoviny moc nenadchnuly.
***

16 komentářů:

  1. Ty rýžové nudle s arašídovou omáčkou?:O Musím zkusit, mňam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus. :)
      Určitě jsem si s ní mohla víc vyhrát, ale už byl hlad a chuť..:D

      Vymazat
  2. Já bych si tam sice šopula nějaké maso nebo sýr :D ale i tak to vypadá božsky,nejvíc se mi líbí těstovinky a ta zeelniniova smes ,no mnam !

    OdpovědětVymazat
  3. Taky to horko nemám ráda, včera jsem z toho byla fakt nešťastná, jenom jsem celý den ležela na dlaždičkách, něco pojídala a stěžovala si na celý svět :D a když u byla noc a měla jsem jít spát, tak i když se mi fakt chtělo, tak to prostě nešlo, jaké mi bylo horko. Dneska to má být ještě horší. Asi bych si měla začít sepisovat závěť a způsob, jakým chci být pohřbená (kremace, jen tak pro zajímavost :D :D ).
    Já ze začátku bílé tofu nesnesla, ani když jsem se ho snažila nějak ochutit, prostě jenom uzené a marinované mi chutnalo. A pak nastal nějaký zlom a najednou mi chutná i jen tak samotné :D O.o nejvíc v miso polévce. Ale na článek, jak ho ochutit, se moc těším, nejsem moc dobrá v ochucování slaných jídel, vždycky tam šoupnu sojovou omáčku nebo česnek a sůl nebo miso pastu s mirin :D .
    Jé a mladé brambory jsou domácí? (nemyslím to špatně, já teď také jím pořád kupované brambory, protože ty naše nám přes zimu moc dlouho nevydrží :/ ) Já je úplně zbožňuju, nejvíc na nich mám ráda tu šlupku a už se nemůžu dočkat, až je budeme mít na poli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si užívám bazénu, ale zítra jedu domů, kde budu moci tak maximálně brečet ve sprcháči. :D Do nějakého veřejného bazénu mě nikdo nedostane.

      Jsou domácí. :) Jsem teď každý víkend u rodiny a zpátky jedu s plným kufrem brambor, ovoce a zeleniny od rodičů a prarodičů.. Alespoň, že je ten kufr na kolečkách. :D

      Vymazat
  4. Veganská jídla jsou na léto ideální <3 Arašídová omáčka zní super, zkoušela jsi někdy arašídový olej? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou. :)
      Nezkoušela jsem, ale chtěla jsem, děkuju za připomenutí. :)

      Vymazat
  5. ty rýžové nudle vypadají skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Na článek o tofu se těším - já mu zatím nepřišla na chuť, tak to třeba bude inspirace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že je zájem. Budu se snažit ho brzo přidat. :)

      Vymazat
  7. krásné variace jídla :) také se moc těším na článek o tofu, už mi docházejí tipy, jak ho ochucovat :/

    OdpovědětVymazat
  8. Všechno to vypadá lákavě, dík za inspiraci! :)

    OdpovědětVymazat