neděle 7. června 2015

RawFest 2015


***
Tento víkend se konal druhý ročník RawFestu a to je pro mě je to akce, kterou si nemůžu nechat ujít. Z místa konání - Ostrov Štvanice jsem nebyla nějak nadšená, ale alespoň to nebylo na konci světa jako minulý rok. Vstupenky bylo možné zakoupit na sobotu, neděli či na oba dny, my zvolili neděli, kde byl sice méně atraktivní program, ale za to nižší cena a přiznejme si to, nešli jsme tam chytat moudra, ale nacpat břicho, vyprázdnit peněženku a pokusit se dovézt i něco domů. Mise byla úspěšná, v peněžence zůstaly dvě kačky a 50 centů. :))
K fotkám - vše jsem opravdu nesnědla sama!! :D Sladké jedl spíš přítel, o slané jsme se dělili.
***

Pizza z nejlepšího stánku - Rawzinka. Až se to stydím přiznat... 2x jsme se pro ni vraceli.
*

 Secret of Raw tentokrát zklamal.. Na jejich burger s hranolkama jsme se těšily se sestrou celý rok, nebylo to ono, jen ta kešu tatarka byla stejně výborná.
*

Abych pravdu řekla, ani samotný Lifefood mě moc nenadchl.

Tenhle obložený talíř obsahoval cosi - je to podivná zelená věc, která pro nás byla naprosto nepoživatelná (na fotce moc není vidět), karbanátky moc nezaujaly. Krekry a pomazánky byly fajn. Omáčku zprostředka jsme si dali k burritu.

Burrito, na kterém mi něco vadilo, hádám, že ta placka. Ale po přidání omáčky z obloženého talíře to bylo vlastně docela dobrý.
*

Krekr s rajčatovou pomazánkou (také Rawzinka). Úžasný, skvělý.

***
Přecházíme na sladké. :)
***

Rawito nanuky. 
Tohle (nebo zmrzlina) mi na festivalu minulý rok chybělo. Teď jich tu bylo dokonce několik!
*
Raffaello a mini cheesecaky (čti čízské dorty).
Raffaello a borůvkový fajn, malinovej byl naprosto orgasmickej.♥
*

Palačinka, zase z Rawzinky.
*

 Meruňkovo-bíločokoládový dortík. Za 110, takže jsem málem omdlívala, ale přítel ho chtěl, tak musel být. A víte co? Stálo to za to. Škoda, že jsem už byla přeslazená a zvládla si jenom jednou ďobnout.
Akorát mi teď úplně vypadlo, odkud byl.
*

Borůvkový koláč z MyRaw Café, ten jedl už jen přítel. Já chvíli předtím ochutnala od slečen, co nás s ochutnávkou odchytily.
Někdy je opravdu těžké uvěřit, že je to všechno raw. U tohohle koláče extra.
*
Všichni jsme se shodli, že jídlo bylo rozhodně několikrát chutnější než na prvním RawFestu.
***
Tohle je asi půlka fotek, zbytek přidám příště, protože na mě spadla lenost-únava-chuť se naložit do vany. A taky trochu deprese, že můj zítřek bude celý pracovní. Fuj.

22 komentářů:

  1. Souhlasím. Jídlo bylo chutnější než minule. A i celkově se mi to moc líbilo. Bála jsem se, že tam bude hooodně moc lidí a nebude se tam moct chodit, budou nekonečný fronty apod. Ale jak to byl velký areál, tak to nebylo tak strašný :) A oproti minulém festivalu, letos tam bylo několikrát víc stánku. Je zajímavé, kolik raw restaurací za ten rok vzniklo :)
    Jinak mě to burrito chutnalo jen tak, bez omáčky. Ale nejvíce ze všeho mi tam chutnala lasagne. Chtěla jsem si nejdřív dát Sushi wrap, ale to mi řekli, že už to nemají, tak jsem si dala lasagne a jsem ráda za to ráda. Ty byly luxusní. Chci receept, snad to někdy zveřejní :D Pak jsem ještě měla batátový salát od Róó a ten byl dobrý, ale ne tak hodně jako lasagne či burrito. A ten borůvkový koláč vypadá luxuusně ♥ oooch. Úplně jak od babičky :D Já měla jen od Lifefoodu mrkváček a ten byl taky super :D A ještě smoothie z durianu a banánu, kde jsem převážně cítila banán, takže pořád nevím, jak vlastně durian chutná :( :D No a kokosy - stará dobrá rawfestová klasika :D Na ně jsem se těšila celý rok ♥ Jinak já tam byla v sobotu, v neděli jsem už seděla ve vlaku jela domů. Jsem se trochu rozepsala :D Měj se hezky a zvládni ten dnešní pracovní den! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak byl větší areál, tak to vypadalo, že je tam docela mrtvo. :D
      Hlavně mi přišlo, že jsou všichni víc nápaditější. :) Bylo to na jiné úrovni než ročník první, tak doufám, že se dočkáme i příští rok.
      Já si chtěla dát lasagne, ale přišlo mi to, jako moc malá porce. :D Ještě lituju, že jsem nezkusila špagety s nějakou světlou omáčkou (na název si už nevzpomenu, stály asi 50 korun).
      Děkuju, taky se měj hezky. Jsem ráda, že jsi napsala. :)

      Vymazat
  2. Chtěla jsem se tam jet podívat, ale prostě zkouškové je zatěžující :(
    Všechno vypadá tak božsky, ale ty poslední 2 zákusky? Naprosto mě uchvátily!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi to jasný, není to v moc vhodnej termín. :/
      Ten borůvkovej koláč chutnal jak drobenkovej od babičky. :3

      Vymazat
  3. To je krása! taková škoda, že něco podobného nemíváme v Plzni :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když to má člověk s cestováním, tak ho to vyjde draho, někomu se to ani nevyplatí. :/ /(Já jsem naštěstí "už" tři týdny Pražačka. :D).

      Vymazat
  4. mňam, všechno vypadá naprosto úžasně! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dokážu si představit, že jsi tam utratila všechny peníze. Já bych se asi u vchodu otočila a brečela, že na to nemám. Ten dort za 110 vypadá báječně a vlastně všechno sladké (jsem na sladké nojo) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsme prvně prošli celý areál, říkala jsem si "no, je to pěkný, ale moc tu neutratí" a za chvíli se to rozjelo... brzo už nebylo nic. :D Docela lituju, že jsem s sebou neměla víc peněz, ale teď jsme se stěhovali, takže na nic. :/ Měli tam takové boží "bosé" boty, ale 800 navíc jsem už neměla. :D A strašně moc věcí, co bych si ráda koupila domů.

      Vymazat
  6. Všechno to vypadá skvěle:) Týden předtím jsem navštívila Prague food festival, ale po přečtení Tvého článku silně přemýšlím, že příští rok poruším tradici a místo PFF se na RawFest také pojedu podívat a inspirovat. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Juu.. hezky si to vyfotila :) a super blog! Sem rada, ze sem na nej narazila :)

    OdpovědětVymazat
  8. To vypadá nádherně, všechno! Slibuji, že příští rok už si Rawfest ujít nenechám! :D

    OdpovědětVymazat
  9. Páni, vypadá to vážně dobře ! Škoda, že mám Prahu hodně z ruky, jinak bych tam určitě zavítala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, taky jsem ji měla daleko, ale teď jsem skoro měsíc Pražačka, takže si to užívám. :D

      Vymazat
  10. O tomto festivalu jsem četla hodně a viděla stovky fotek na instagramu :) No, kurňa.. :D Nevím, jestli litovat, že je to ode mě tak daleko, nebo být ráda, že má peněženka zas až tak neutrpěla :D

    worldaroundmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat