sobota 19. dubna 2014

7. veganská večeře

Ve čtvrtek jsem se znovu vydala na veganskou večeři, byla v celkovém pořadí sedmá, ale pro mě třetí. Jelikož jsem neměla moc náladu kvůli plánům na velikonoční prázdniny, které se rozplynuly, chtěla jsem tentokrát znovu vynechat, ale byly tu dvě věci, které mě donutily jít: mladší bratranec, kterého to hrozně zajímalo a pak také to, že minule jsem moc litovala, že jsem nešla, protože když jsem se dívala na fotky, bylo tam tolik úžasných jídel. Mm...


Tentokrát jsme vyrazili v sestavě - já, sestra a bratranec. A s námi šel i zeleninový salát s kuskusem a mrkvová pomazánka se slunečnicovými semínky.


A tady je už můj první talíř - hned jsem si nabrala to nejdokonalejší a nejchutnější.

kapustový karbanátek s rukolou a rajčátky
jednohubka z rýžového papíru, rajčat a špenátu ochucená česnekem
zelené těstoviny
výborná pomazánka (někdo říkal, že z pohanky, ale nevim, nevim.. podle mě to bylo prostě tofu :D)
zeleninový salát s tempehem
tortilová mistička se zeleninou a sojovými kousky
1. fotka: můj druhý talíř
 kulička z čočky
smetanové těstoviny posypané mletými vlašskými ořechy♥
salát s tofu, červenou řepou a kešu
mrkvová pomazánka
2. fotka:  ze začátku; první jídla na stole

dále tu byl třeba hummus, těstovinový salát, tlačenka (brr :D), polévka, zapečené brambory s houbami,
plněné žampiony, slaný koláč, zelené rizoto... byla toho kupa, ale hlava si momentálně nechce vzpomenout -_-

Sešlo se tu opravdu velké množství chutných jídel, tak se musím pochválit, že jsem se tentokrát nepřecpala k prasknutí, ale ochutnala jen to, co mě lákalo nejvíc.
Jenom bratranec měl smůlu, ujišťovala jsem ho, že se tu určitě nají, že tu vždy bylo něco sladkého, nějaké muffiny, buchty,..  Jenže tentokrát vůbec! A vzhledem k tomu, že bratranec zeleninu, která byla snad v každém jídle, moc nejí, za celou dobu snědl jen plátek slunečnicového chleba a plátek opečeného toastu. :D


i když to podle fotek nevypadá, účast byla velká
dalo se sedět i venku


Musím pochválit organizátory. Je vidět, že si s večeří dají vždy kupu práce. Tentokrát bylo doprovodným programem malování cruelty free vajíček (plastových), velikonoční omalovánky a také promítání filmu na stroji, který můžete vidět níže. Sice se promítání úplně nezdařilo, ale i tak to byl fajn večer. 



- vylepšování ubrusu si asi pěkně užili :D
- za ty letáčky a nálepky, co se na stole objevily, jsem ráda, hlavně za tu modrou VEGAN nálepku, kterou jsem měla na starém diáři a chtěla ji i na nový

Po skončení večera jsem byla moc ráda, že jsem se na poslední chvíli rozhodla, že půjdu a už se těším na příště. :)

14 komentářů:

  1. Ježiš to je úžasné,také si pořád přeji jít na ty vegan pikniky, zrovna jsem koukala na fotky z pražského ve Stromovce..škoda jen, že to mám 50km, ale hlavě ted zkouškové a čas je pro mě už cizí slovo:((
    Vypadá to ták úžasně, já bych se tam asi nařachala k prasknutí vším, musela bych ochutnat všechno všecičko =) ty smetanové těstoviny s vlašskými oříšky zní úplně úžasně, je něco, co tě tam nadchlo úplně ze všeho nejvíc?
    Já doufám, že se mi jednou (lépe ještě víckrát) podaří také na veganské pikniky zavítat=)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se sestrou jsme na ně taky kdysi chtěly do Prahy, ale vzhledem k tomu, že bývají až k večeru, museli bychom řešit, jestli jet v noci vlakem domů nebo někde přespat a tak... Pak se naštěstí tyhle sešlosti začaly pořádat i tady. Přála bych ti, aby ti to někdy vyšlo, je to vážně super akce. :)
      Já se tam právě už dvakrát nacpala tak, až to nebylo hezké, tak jsem se teď držela a byla jsem jenom příjemně plná. :D
      Nejvíc mi zachutnaly kapustové karbanátky, jednohubky z rýžového papíru a pak právě ty smetanové těstoviny. Nadchly mě ty tortilové mističky. :)

      Vymazat
  2. Na veganský piknik chci vždycky jít, ale nejbližší mam asi v Praze :D, tak snad jednou si tam udělám výlet. Vypadá to opravdu lákavě, úplně se tam vidím, jak bych nevěděla, co první ochutnat :D a chudák bratranec, taky mám ráda sladká jídla, ale zeleninu taky miluju ♥ achjo, mam hlad :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně neochutnávej úplně všechno, udělala jsem to dvakrát a domů jsem se kutálela. :D

      Vymazat
  3. To vypadá jako skvělá akce! Jakožto nevegan - mohla bych také přijít? Předpokládám, že asi ano, když tam byl i bratranec, jen je mi to takové blbé, tak se radši ptám :D Protože ta jídla jsou zkrátka úžasná a moc dobře vím, jak chutné některé veganské pokrmy jsou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě můžeš! Je to akce pro vegany, jak poznat další vegany a nasbírat jídelní inspiraci, ale zároveň je to pro veřejnost, pro kohokoli, aby se přišel podívat na to, jak může být veganská strava chutná a pestrá. :)
      Já poprvé vzala kamarádku, která veganské stravě nebyla moc nakloněná (tofu a podobné jí moc nejede), ale na večeři byla nadšená a pochutnala si. Myslím, že díky tomu začala i víc přemýšlet. Nedávno jsme spolu řešily kosmetiku a teď se snaží nakupovat alespoň tu netestovanou. Je příjemný vidět, jak jde nenásilně lidi posunout k něčemu takovému. :)

      Vymazat
  4. Aaaach, ty jídla vypadají úžasně! U nás ve městě taky probíhají veganské večeře a já už dlouhou dobu plánuji, že tam půjdu, ale nějak jsem zatím nenašla odvahu :( Jsem introvert, takže mezi cizími lidmi jsem taková tichá myš :D

    Taky teď mám chutě jen na syrovou stravu :) Teď jsem tak ze 60-70% vitariánka, ale v létě do toho chci skočit naplno a pak uvidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Seber kohokoli, kdo s tebou bude ochotný jít a jdi! Taky jsem se bála a poprvé jsem se ani netěšila, představovala jsem si to jako peklo, kde se každý budeme muset představit, sedět v kruhu, povídat si a tak. :D Naštěstí ne, ostatních si ani nemusíš moc všímat, je to v pohodě. :)

      Vymazat
  5. To všechno jídlo tam♥ Já jsem taky spíše na sladké a buchty, zeleninou ale nepohrdnu :D . Jednou bych chtěla také na nějakou vegan akci, bohužel to v nejbližší době nebude, protože mě máma nechce na nic takového pustit :(

    OdpovědětVymazat
  6. Ach, kéž by tohle bylo i u nás :D ! :-( Byla bych tam pečená vařená <3 Určitě jste si to pořádně užili :-) !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A třeba v nějakém okolním městě ne?
      Však neboj, za chvíli budou i v každé vesnici. :D

      Vymazat
  7. Tak to vypadá jako skvělá akce ! hend bych šla =D

    OdpovědětVymazat