pátek 27. března 2015

Veganské sněhové pusinky... počkat, cože?!

Pusinky se přeci dělají z bílků a ty je těžké nahradit a... ono to jde!

Pokud jste třeba v nějaké veganské skupině, jistě jste o tom už slyšeli. Teď to nejvíc frčí.

Sněhové pusinky jen ze dvou obyčejných ingrediencí ve veganském provedení. Úžasné. 
Neuvěřitelné.. a proto jsem se rozhodla je zkusit.
*
(Řídila jsem se receptem z >Veganotic<.)
*
Co jsou tedy ty dvě ingredience? No, moučkový cukr, klasika, ale hlavně nálev z cizrny (má fungovat i ten z bílých fazolí) z plechovky. Přiznám se, že první, co mě napadlo bylo "ježiši, to bude hnusný", ale když už doma tu cizrnu mám, why not, jinak by ten nálev skončil vylitej, tak co.

Použila jsem cizrnu značky BIOLINE, složení: cizrna, voda, jedlá sůl. Žádný blbinky navíc.

  Z jedné plechovky jsem dostala asi 200 ml tekutiny.


Na první fotce je vyšlehaná samotná tekutina, na druhé už s moučkovým cukrem. Jo, fakt to funguje!


A víte co nejvíc naštve? Když děláte vše podle receptu a nedopadne to, jak má. ._.
Pusinky se mi roztekly, různě se pospojovaly.. Nakonec jsem měla prostě jenom placičky.
Ale chuťově jsou skvělé, identické s těmi z bílků. Chutnaly i sestře, která je hodně kritická a krabička s nimi dnes se mnou jede za přítelem.
Z toho množství je jich překvapivě velká kupa.

Prostě nejhezčí holky ze škaredince.
Ano, vím, že to nejsou fešandy, nemusíte mi lhát. :'D

Rady pro (mě) pro příště: 

  • šlehej déle, tři minuty asi nestačí!
  • můžeš přidat víc cukru
  • troubu dej klidně na míň
  • .. co bys chtěla, tři rady musí stačit.
Tak co, zkusíte? Překvapila vás hlavní ingredience? :)

20 komentářů:

  1. Ty jo to je zajímavé, to jsem nikdy neviděla, ale na příští pokus se ti třeba povedou už jak mají a i tak nevypadají zle, hlavně ta chuť ;)^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě večer jsme je s přítelem všechny snědli, takže nakonec spokojenost. :3

      Vymazat
  2. Tak o tomhle jsem ještě neslyšela, nečetla... připomnělo mi to fazolové brownies :D které máme doma moc rádi, takže věřím, že i tohle může být dobré :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fazolové brownies mě moc neoslovily, doma jsme se to všichni nějak báli jíst, ale pusinky ochutnala i máti a to je co říct. :D
      Hele, jsou fakt úplně identické s těmi z bílků. :)

      Vymazat
  3. To by mě vůbec nenapadlo! O.o vypadá to skvěle!!
    http://the-biggestfear.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď! Já vůbec nevim, jak to mohlo někoho napadnout. :D

      Vymazat
  4. Já jsem z tohohle naprosto nadšená! Pusinky jsem úplně zbožňovala! Já pusinky dělala z nálevu z cizrny z Billy a vyšleháno bylo za chvíli a byly od neveganských k nerozeznání! Jenže pak jsem se 8x pokoušela o makronky, ale vždycky to skončilo neúspěchem (prostě dopadly stejně, jako jsem se o ně kdysi pokoušela z vajec :D ). Zítra je zkusím znovu, tak fakt doufám, že se konečně povedou, protože už mám poslední dávku mandlové mouky :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I moje chuťově super, formu doladím. :D
      Tak makronky jsou úplně jinej level!

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Kami, ty se v Anglii určitě cpeš jinejma dobrotama. :v

      Vymazat
  6. To mám :) jsem z toho celkem překvapená:D

    OdpovědětVymazat
  7. To nedosolené, 100% bych si taky chtěla pořídit :) snad se k tomu někdy dostanu. I to kešu od Myprotein:)) jen jsou cenově dražší, no:/ Těstoviny taky miluju!:D ale teda rýži víc, to je fakt :D

    OdpovědětVymazat
  8. ani těstoviny samotné ti nechutnají?:D :) bulgur je fakt super!!:)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to je opravdu něco, co vidím prvně a koukám na to jako vyvoraná myš! Neuvěřitelné, jak je lidstvo nápadité :-D Ale i když se ti roztekly, vypadají skvěle! Asi je budu muset vyzkoušet! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Je to sice už starší záležitost, takže jsi nejspíš zvládla mouchy vychytat, ale podle všeho jsi šlehala fakt strašně krátce. To, co je na fotce, totiž není správně vyšlehaný sníh, ten vypadá úplně jinak. :D

    OdpovědětVymazat