Dnes prvně přispívám do projektu "My food doesn't scream". Těm, co nemají rádi používání angličtiny na česky psaných stránkách se neomlouvám, takhle to prostě vypadá líp.
O co v mém projektu jde? Ukázat, že vegani jí! Ukázat, co vegani jí.
Budu vlastně sdílet fotky jídel, jako jsem to dělala vždycky, ale budou lépe rozřazené do skupin - snídaně, svačiny, obědy, večeře, krabičkování, svátky po vegansku (Vánoce, Velikonoce, ale třeba i narozeniny),... Co by vás, těch pět a půl lidí, co sem ještě občas zavítají, mohlo potěšit? Budu přispívat pravidelněji a hlavně častěji.
Prozradím ještě, že chystám další, zajímavější projekt.
***
Jako úvodní fotku jsem vybrala tuhle - prvně u přítele, on odešel do práce, já ani nevěděla, kde se sakra v kuchyni rozsvící! Dopadlo to dobře, v kuchyni se dá dělat i po tmě..
Máme tu kaki, granátové jablko, ananas s chia semínky (plánovaná skořice nebyla nalezena), oříšky, semínka, goji, rozinky. Bylinkový čaj od Sonnetoru s chia semínky a citronem.
***
Pečená ovesná kaše s mangovým pyré a malinami. Perfektní kombinace.
***
Čokoládové musli s jáhlovým mlékem, otrubami a blumou.
***
Rybízový koláč s mým oblíbeným ovocným pyré - tentokrát hruška a ostružiny.
***
Následující fotky patří do šuplíčku "snídám s přítelem".
Jablka a hrušky se skořicí, čoko-banán-koko koktejl a Vivani mléčná (rýžové mléko) čokoláda.
***
Švestkový crumble, ROO'bar a čerstvě vymačkané pomeranče.
***
Tímto se s vámi loučím a tentokrát můžu slíbit, že se zase brzo uvidíme. :)
Ovocné snídaně mám také ráda, ale nezasytí mne na moc dlouho, tebe ano? Rozhodně bych uvítala třeba narozeninové oslavy. Co třeba připravit, aby to ostatní také jedli a nějaké osvědčené tipy. Na internetu se sice něco dozvím, ale osobní zkušenost je osobní zkušenost.
OdpovědětVymazatJak kdy a jak co. Třeba banány a jablka mě zasytí na delší dobu, jinak to není slavný.
VymazatJinak děkuju za zájem! :) Oslavové články se tu již objevily a další by se měl zjevit kolem května, sestra (také veganka) má narozeniny. :)
http://wendys-neverland.blogspot.cz/2014/04/veganske-obcerstveni-na-oslave.html
http://wendys-neverland.blogspot.cz/2014/03/veganska-oslava-narozenin.html
Jaké prosím používáš to jáhlové mléko? To jsem ještě neviděla, nebo děláš doma?:-)
OdpovědětVymazatA Vivani čokolády jsou super!
Jáhlové mlíčko je domácí z vařených jáhel, ale není nijak světové, abych pravdu řekla. :D
Vymazatzávidím tvýmu příteli, kéž bych taky měla doma někoho, kdo by mi všechny tyhle dobroty připravoval! :D
OdpovědětVymazatÓ, díky! Přítel naštěstí sní s chutí každé mé jídlo.. Já se vždycky se strachem ptám "Není to moc hnusný?", "Je to jedlý?" a podobně. :D
VymazatSuper, že jsi zpět :) Mňam všechno vypadá moc krásně <3 A přítel tě za tohle asi musí zbožňovat :)
OdpovědětVymazathttp://fitlucy.blogspot.cz/
Já mám zase ráda jeho vaření, tak se tak nějak střídáme. :)
VymazatOoooo, všechno vypadá hrozně krásně. Dostala jsem hlad :D
OdpovědětVymazatwww.cookingwithsusa.blogspot.cz
Teď jsem se podívala na tvůj blog... stejný pocit. -_- :D
Vymazatou máj gad, úúžasný fotky.
OdpovědětVymazatděkuju :3
VymazatTo se mi líbí, že tady zakládáš tuto sérii :) jelikož mi příliš mléčných výrobků nedělá dobře (mám 2 max 3 denně) a maso taky nechci pořád jíst, tak se mi to parádně hodí! :) A chci se tě zeptat.. nějak mi zachutnalo tofu, vidíš v tom problém? Jak často ho jíš a kolik g? někde jsem totiž četla, že soja v tempehu je ok, ale třeba v tofu/ sojovém mléce nic moc.. Jaký máš na to názor prosím? :)
OdpovědětVymazatJinak pečevá ovesná kaše (já tomu říkám mugcake :D) vypadá skvěle :3 už se těším, až si ho znovu udělám:)
Díky, jsem ráda, že se to někomu bude skutečně hodit! :)
VymazatAbych pravdu řekla, článků o soje jsem viděla hodně, ale četla je jen tak zběžně a myslím, že konzumace soji je v pořádku, jen ji opravdu nejíst hodně. A samozřejmě záleží na formě, vhodné jsou fermentované výrobky, což je, jak jsi už řekla třeba, tempeh, pak natto, kvalitní sojové omáčky a miso. Moc toho není, no.
Tofu sice fermentované není, ale ani není hodně průmyslově zpracované, tak je jeho konzumace v pořádku. Jen je ještě lepší hlídat si, jestli není GMO. Co vím, tak tofu značky Alfabio je GMO free. A mají taky super příchutě! Taková bazalka je skvělá.
Já sním tak jednu kostku tofu (kolem 200g) týdně. Někdy mi dá na 2 porce, ale někdy třeba i na 5, záleží, jestli ho mám jen jako doplněk k luštěninám (zdroj bílkovin) nebo si jako zdroj bílkovin zvolím tofu. Ale samozřejmě ho někdy sním víc (nebo míň), třeba teď, když byla akce v Lidlu, nabrala jsem si zásoby a pořád jedu tofu. :D
Pokud nesníš kostku každý den, rozhodně se tím nestresuj. :)
Děkuju za odpověd! :) Právě ted mám tofu od Alfa bio a když to vezmu tak zhruba, tak to činní tak maximálně 200-300 g tofu za týden :) jak říkáš :D ted bylo v tescu v akci, takže mám zásoby :)
VymazatTak to je v poho. :) Té akce v Tescu jsem si už také všimla, takže máme další žásoby. :D
VymazatJinak, ke komentářům u mě na blogu:
OdpovědětVymazatMoc ti děkuju za podporu! :) já mám rýži hodně ráda, to je fakt :D Jak říkám, snažím se je omrzit na 2-3 denně.. dřív jsem snědla třeba 5 :D a na instagram se podívám:)
Nemáš za co. :))
VymazatJá jsem zase hodně těstovinová. :D
Kdysi, jako vegetariánka jsem jedla mléčné výrobky snad v každém jídle, teď to vůbec nechápu. :D
Jé, jsem ráda, že jsi zpátky :) Všechno tvé jídlo vypadá skvěle, hlavně ten švestkový crumble, ten musím zkusit! :)
OdpovědětVymazatUž bylo načase, ne? :D
VymazatReceptem na crumble jsem se inspirovala na blogu Delicious Lucie. :)