pondělí 30. března 2015

My food doesn't scream - OBĚDY (1)

Dneska se dostala řada na obědy!
Jak někdo miluje snídaně, tak já miluju obědy. A to i přes to, že jím skoro pořád nějakou podušenou zeleninu s luštěninou (nejčastěji červená čočka) a přílohou (skoro vždy těstoviny, špagety a mašličky vedou) - naštěstí se tu dnes objeví jídla, která nejsou jen špagety se zeleninou na několik způsobů. Hurá!
***
První, co mě napadá u téhle fotky je, že jsem sakra dlouho neviděla ten červený talíř. ._.
Jo.. a k jídlu; máme tu salát s chilli tofu a burgříky. V tý době u nás frčely čočkové hamburgery od Sunfoodu, který jsou teda úžasný, cenově v pohodě, ale už se nám přejedly ("nám" znamená mně a příteli, už jsem jak ty holky, co mluví jen v množném čísle, eeeh :D).


*
Kořeněný kuskus, uzené tofu, syrová zelenina a řepové chipsy (DAMODARA). Ty chipsy jsou úžasný! Já po nich dlouho pokukovala a pak se mi poštěstilo, přišly mi ve foodswapu. :)

*
Pečená máslová dýně s česnekem, ještě ne úplně naklíčená čočka, rajčata.
Rýže a čína (čínou nazývám vše, kam dávám arašídy, takže asi tak..:D).
*
Další fotka z dýňového období. Bohužel se mi dýně rychle přejí a stačí mi tak dvě hlavy za sezónu.

Zase pečená s česnekem, k tomu brambory a sojanéza s nori vločkami.
*
Falafel. Doufám, že ten se mi nikdy nepřejí. :3
Tenhle je, pokud si dobře pamatuju, se strouhanou mrkví a vegan sýrem uvnitř. K falafelu bramborová matlanice a velmi zdravý dezert. -_-
*
Bramborový salát (nejen o Vánocích, why not) a poslední ukořistěnej párek. O některé potraviny se doma se sestrou trochu rveme. :D
*
hashtag the end

***
Jaké jídelní tipy by vás potěšily příště? :)
Btw, plánuji články rozdělit různě do rubrik, ale zatím jen plánuji, teď je alespoň označuji štítky, aby se případně daly lépe vyhledat. 

18 komentářů:

  1. mňam všechno vypadá moc dobře! a falafel miluju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo by ho neměl rád! :)
      Já ho ještě zkouším různě "kazit", třeba právě tu strouhanou mrkví nebo červenou řepou. Jsou to malé, ale milé změny. :3

      Vymazat
  2. Ty chipsy z červené řepy jsem neměla, za to jsem měla všechny příchutě hrachových, s mákem, s bylinkami a ty jsou teda top!!
    Dýně jen dvě? To já jich vypěstovala 53 a bylo mi jich málo! Miluju je!:D A veg.párky také miluju, mám v mrazáčku ukořistěné dvě balení <3 =)^^

    OdpovědětVymazat
  3. "Čínou nazývám vše, kam dávám arašídy" :D tak to mě pobavilo :D a máš úžasně pestré obědy a skoro žádné pečivo! To obdivuji, protože jsem chtěla pečivo omezit a ono mi to moc nejde :D Prostě si udělám polévku a zajím to chlebem, udělám si teplou zeleninu a zajím to houskou... :D Blbě se mi odvykává :D A příště zase článek o jídle nebo recenzi na veg restauraci, prosím!!! Já prostě miluju jídlo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty mi snad vidíš do konceptů! :D Napsat o veg restauraci(ch) se chystám. :)
      Máš pravdu s tím pečivem, jím ho tak 2x do měsíce. Teda když jsem s přítelem, tak trochu víc, ale radši mám cokoli jiného, pečivo mě moc nezasytí.

      Vymazat
  4. Mně se ještě nestalo, že by se mi nějaké mé oblíbené jídlo přejedlo :D . Vždycky tak třeba na jeden den, že toho sním tolik, že už to nemůžu ani vidět, ale brzy mi to přejde a já druhý den jím zase tu samou věc :D .
    Pečenou dýni mám strašně ráda!♥Když byla sezóna dýní, jedla jsem ji pečenou skoro každý den :D .
    Mně veg párky moc nejedou a to jsem je zkoušela od různých značek, ale třeba na takový seitan fakt nedám dopustit :3
    A ty chipsy od Damodary mám doma, ale konopné a leží mi tu fakt dlouho (mám špatný pocit, že jsou už asi i prošlé, ale zkaženě nevypadají :D ), tak je zkusím dneska k večeři, jsem na ně zvědavá :) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si vzpomínám akorát na tu dýni a tempeh. Jinak se mi něco jen tak nepřejí, třeba ty těstoviny můžu každý den. :(:D
      Párky mám ráda chilli od Alfabio, ale když sním víc jak jeden, je mi podivně. Asi nějaká pro mě nevhodná úprava sóji, nebo nevím. :D Se seitanem jsem si zase já nesedla.
      To mě zajímá, jaké ty chipsy budou. :) Zrovna tady bych se nebála, jogurt bych prošlý nesnědla, ale tyhle trvanlivější věci většinou vydrží.

      Vymazat
  5. Miluju miluju Tvůj blog <3
    ach jak bych si dala dýni!!

    OdpovědětVymazat
  6. Taky miluju obědy! :)
    A tvoje obědy vypadají nádherně. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Baru! Koukám, že ses taky dala zase do blogování. :))

      Vymazat
  7. Ty karbenátky vypadají úžasně!!:3
    Přesně tak... Jedla jsem "normální jídlo", jen malé množství:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejúžasnější jsou! :3
      Hlavně, že je to teď lepšííí. :)

      Vymazat
  8. Aah, ty burgery vypadají naprosto úžasně! Mnam!:P

    OdpovědětVymazat
  9. Ty hamburgery vypadají báječně! Ale to i vše ostatní :)

    OdpovědětVymazat